Tagtik

Pidcock: Nys én Wiggins als baas

Thomas Pidcock geldt als een van de grootste wielertalenten ter wereld. De 18-jarige Brit is lid van het crossteam van Telenet Fidea Lions, maar kiest voor zijn wegwedstrijden voor een andere ploeg: Team Wiggins, de continentale wielerploeg van ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins. De jonge Brit maakte het nieuws zelf bekend via Twitter.

Ondanks zijn successen op de weg, met onder meer winst in Parijs-Roubaix en het WK tijdrijden bij de juniores, blijft Pidcock nog zeker twee jaar het crossen met het wielrennen op de weg combineren.

"Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker de combinatie is. Dat besef ik ook wel. Ik heb gewoon heel veel plezier in het crossen en ik blijf het nog zeker twee jaar bij deze ploeg doen", zo staat bij Het Nieuwsblad te lezen. "In de winter wil ik crossen. Er waren ook andere crossploegen kandidaat. Maar hier heb ik de beste ondersteuning, beschik ik over het beste materiaal en word ik goed betaald om te doen wat ik graag doe: cyclocross."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende cross die via Sporza te volgen is op Proximus TV: de Soudal Classic van Sint-Niklaas op zaterdag 23 december.

Ook dit kan u interesseren