Tagtik

Ploegleider Meersman oogst eerste succes

Marlux-Napoleon Games kan nog niet terugkijken op een succesvol seizoen, maar het EK in Tabor bracht de ploeg van manager Jürgen Mettepenningen en ploegleider Gianni Meersman wel de eerste successen. Eli Iserbyt pakte goud bij de beloften, Laura Verdonschot zilver bij de dames jeugd en Michael Vanthourenhout viel met een vierde plek net naast het podium bij de elite heren.

"Jammer dat Laura Verdonschot het in de sprint moest afleggen tegen de Italiaanse Chiara Teocchi. Maar meedoen om te winnen is sowieso het plezantste wat er is aan koersen. Wat Eli Iserbyt liet zien vandaag, getuigt van pure klasse. Dit moet ons vertrouwen geven voor de komende weken", aldus Meersman bij Het Laatste Nieuws.

Het goud van Iserbyt kan wellicht zelfs volledig worden toegeschreven aan de wijze lessen die de nieuwe ploegleider kon meegeven aan de belofte: "Ik heb gespurt zoals Gianni en Mario (De Clercq) het me vooraf hadden gevraagd: de bocht uitdraaien en dan mijn lijn houden, dicht tegen de dranghekken, ook al loopt de finishstrook schuin. Als ex-sprinters weten ze waarover ze praten", aldus de kersverse Europees kampioen bij de beloften.

(DrK/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de
Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren