Tagtik

Roodhooft: "Niet slim dat Van Aert niet reageerde"

Mathieu van der Poel en Wout van Aert wilden zondag in Ronse niet voor elkaar de kastanjes uit het vuur halen en lieten Lars van der Haar rijden. Toen ze toch nog reageerden was de vogel gevlogen en pakte de Nederlander van Telenet Fidea de zege in de openingsmanche van de DVV Verzekeringen Trofee.

Volgens Christophe Roodhooft, manager van Beobank-Corendon, de ploeg van Mathieu van der Poel, was het niet de taak van zijn poulain om te reageren op de aanval van Van der Haar. "Ik vind dat Mathieu de juiste keuze gemaakt heeft", aldus Roodhooft bij Het Laatste Nieuws. "Van Aert was de voorbije twee keer heer en meester in Ronse, het parcours is op zijn lijf geschreven: dan moet Mathieu het gat niet toerijden."

Omdat Van Aert dit seizoen nog geen overwinning heeft gepakt, vindt Roodhooft het niet slim dat de wereldkampioen niet reageert. Maar een halszaak maakt de manager nu ook niet van wat in Ronse is gebeurd: "Ik denk niet dat we hier veel heisa om moeten maken. Mathieu was goed, niet super, en ook Van Aert was blijkbaar niet zeker van zijn stuk."

(DC/Picture: Photo news)

Ook dit kan u interesseren