Tagtik

Sanne Cant: "Podium is zeker haalbaar"

Sanne Cant heeft al een tijdje last van maag- en darmproblemen. Woensdag moest zij om die reden de Koppenbergcross in Oudenaarde aan zich laten voorbijgaan. Zondag kan ze echter wel starten op het EK in Tsjechië.

"Maandag en dinsdag voelde Sanne zich weer niet lekker en had zij opnieuw af te rekenen met maag- en darmklachten. We namen daarom geen enkel risico en zegden af voor de Koppenbergcross", zo vertelt manager Christoph Roodhooft bij GvA.

Op de website van haar ploeg zegt de wereldkampioene zelf dat de grootste kanshebbers op de Europese titel uit Nederland komen: "Zij hebben een sterk blok met onder andere Kaptheijns, Brand en Worst. Daar moet ik mij tussen nestelen en het maximale eruit halen. Het parcours in Tabor ligt mij in ieder geval. Ik behaalde er in 2015 zilver op het wereldkampioenschap," zo klinkt het. "Ik hoop vooral in fysiek gezonde omstandigheden aan de start te staan en dan is het podium zeker haalbaar."

Cant werd al twee keer Europees kampioen, in 2014 in het Duitse Lorsch, in 2015 in het Nederlandse Huijbergen. Vorig jaar, in het Franse Pontchâteau, werd ze zesde.

Naast Cant maken ook Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Kim Van De Steene, Ellen Van Loy en Jolien Verschueren deel uit van de Belgische selectie.

(DrK/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren