Tagtik

Superprestige Gavere: het weer als bondgenoot van Van Aert?

Tot nu toe kregen de cyclocrossers vooral droge parcoursen en snelle wedstrijden voorgeschoteld, maar de vijfde manche van de Telenet Superprestige in Gavere wordt een moddercross. "Gavere is een pure vermogenscross. Minder explosief, maar des te slopender. Daar komt het erop aan om je kracht een vol uur lang aan een gelijkmatig tempo te koppelen. Volledig Wouts ding", zo sprak Sven Nys vorig jaar.

Het valt af te wachten of een andere ondergrond voldoende is voor Wout van Aert om Mathieu van der Poel te kloppen. De neutrale toeschouwers hopen wellicht op een spannender duel tussen de twee tenoren: dit seizoen is de Nederlander een maatje te groot voor de wereldkampioen.

In 2015 won Wout Van Aert voor Sven Nys en Kevin Pauwels. In 2016 was de zege voor Mathieu van der Poel voor Van Aert en Toon Aerts. Voor de uitslag van dit jaar is het nog koffiedik kijken, maar één ding staat vast: spektakel gegarandeerd, live te volgen op Proximus TV.

(DrK met LpR/Picture: Belga)

De vijfde manche van de Superprestige in Gavere is zondag 12 november LIVE te volgen op Proximus TV  (kanaal 600, 603 en 613) vanaf 13.35 uur. De streaming vindt u hier.

Ook dit kan u interesseren