Tagtik

Toon Aerts: "En toch geef ik ons een kans"

Als de logica wordt gerespecteerd, zal Mathieu van der Poel zondag in het Tsjechische Tabor zijn dertiende zege in vijftien wedstrijden pakken en zich kronen tot Europees kampioen als opvolger van Toon Aerts, de verrassende winnaar van de vorige editie. Omdat Wout van Aerts het EK aan zich laat voorbijgaan, is Aerts het speerpunt van de Belgische ploeg. Ondanks de druk die op hem ligt, geeft hij zich niet zomaar gewonnen.

"Ik denk dat Sven Vanthourenhout een mooi tactisch plan gaat maken. Hij heeft voor elke koers een speciaal plan klaar, ik verwacht straks weer iets", zo vertelt de uittredende Europees kampioen bij Het Laatste Nieuws. "Dat is ook nodig. Tabor is geen parcours om de hele tijd alleen op kop te rijden. Wie niet start met een plan, gaat niet ver komen."

De renner van Telenet Fidea-Lions verwacht dat Mathieu van der Poel snel zal starten, maar als hij niet meteen iedereen kan afschudden, kruipt er mogelijk twijfel in het hoofd van de Nederlander. "In principe is hij niet te kloppen. Maar als we erbij kunnen blijven tot half koers, geef ik ons een kans", aldus Aerts. "Hij gaat zwakker zijn. Omdat het voor hem van moeten is. Hij heeft geen andere optie dan winnen."

Naast Toon Aerts maken ook Jens Adams, Quinten Hermans, Tim Merlier, Kevin Pauwels, Daan Soete, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch deel uit van de Belgische selectie.

(DrK/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren