Tagtik

Toon Aerts, straks beter dan Wout van Aert?

Van enige nadelige gevolgen door zijn inactiviteit afgelopen week nadat zijn knie moest worden gehecht was bij Mathieu van der Poel geen sprake: hij knalde naar de overwinning zoals hij dat al het hele seizoen doet. De strijd om de overwinning was dus niet spannend, maar die om de tweede plek wel: Wout van Aert moest heel diep gaan om Toon Aerts af te houden.

De renner van Telenet Fidea-Lions zet een indrukwekkende reeks neer en zet stilaan zijn voet naast de grote twee: 2e in 's-Hertogenbosch, 4e in Ruddervoorde, 2e op de Koppenberg, 3e in Tabor, 1e in Niel, 2e in Gavere en nu 3e in Bogense. Het doet Aerts al dromen van het BK, half januari in Koksijde.

"Ik merk dat het verschil tussen Wout en mij op dit moment kleiner is dan het ooit is geweest. Dat schept mogelijkheden en geeft me moed", aldus Aerts in Het Laatste Nieuws. "Van september tot nu heb ik elke week een stap vooruit gezet. En als ik die eindejaarscrossen in de benen heb, zal ik nog beter zijn."

Toch blijft Aerts nuchter en bescheiden en ziet hij hoe ook Van Aert beter wordt: "Hij mag nu misschien wel een schim zijn van zichzelf, vergeleken met vorig seizoen. Dat maakt volgens mij deel uit van een uitgekiend plan. Ik denk dat hij gaat toeslaan op de kampioenschappen."

(DrK/Picture: Photo news)

Volgende cross LIVE te bekijken op Proximus TV: de Wereldbekermanche in het Duitse Zeven, nu zaterdag 26 november.

Ook dit kan u interesseren