Tagtik

"Tot daar en geen meter verder" (video)

De Koppenbergcross werd aangekondigd als de zwaarste van het seizoen en de beelden vlak na de afloop logen er niet om: winnaar Mathieu van der Poel en tweede Toon Aerts lagen als vissen op het droge te happen naar verse zuurstof.

De Nederlandse kampioen pakte voor het eerst de zege op de Bult van Melden, maar diende toch te wachten tot de laatste beklimming van de Koppenberg om Toon Aerts achter hem te houden. "Ik ben er echt heel diep voor moeten gaan," zo sprak de Nederlander bij Sporza. "Ik ben na een cross al een paar keer gaan liggen. Maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo diep ben moeten gaan om een cross te winnen."

Hij moest zijn laatste krachten aanspreken om de zege te pakken: "Ik dacht even dat Toon Aerts nog zou terugkomen. Hij reed enorm sterk en bleef druk zetten. Na dat steilste stuk van de Koppenberg zwalpte ik tot de finish. Het was tot daar en geen meter verder. Alles begon te draaien," aldus de kleinzoon van Raymond Poulidor die zijn eerste overwinning op de Koppenberg dus niet snel zal vergeten.

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren