Tagtik

Tweede seizoenszege voor Van Kessel in Leuven

Na Hasselt heeft Corné van Kessel zondag in Leuven zijn tweede zege van het seizoen gepakt in een Soudal Classic. De Nederlander ging de Franse kampioen Clément Venturini en Michael Vanthourenhout vooraf.

"Toen Clément Venturini een foutje maakte, kon ik wegrijden. Maar ook met Michael Vanthourenhout en Pauwels in de achtervolging, kon ik mijn kloof uitbreiden", zo vertelt de Nederlander van Telenet Fidea bij Sport.be. "Ik maakte een klein stuurfoutje twee ronden voor het einde, waardoor ik enkele seconden moest toegeven. Sven Nys motiveerde me door te zeggen dat ik mijn eigen ding moest blijven doen. En dat is gelukt."

Van Kessel profiteerde maximaal van de afwezigheid van de toppers. "In crossen als deze kan ik uit hun schaduw treden. Het is gelukt om elke kans te grijpen wat dat betreft," aldus Van Kessel, als nummer vier in de UCI-ranking bezig aan zijn beste seizoen. "Ik sta in bijna elk klassement in de top vijf en won twee tv-crossen. Te klagen heb ik dus niet."

De top 10 in Leuven:

1. Corné van Kessel
2. Clément Venturini op 10"
3. Michael Vanthourenhout 18"
4. Kevin Pauwels 24"
5. Eli Iserbyt 32"
6. Daan Soete 1'06"
7. Gianni Vermeersch z.t.
8. Rob Peeters 1'18"
9. David van der Poel 1'20"
10. Jim Aernouts z.t.

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren