Tagtik

Van Aert droomt van Strade Bianche

Na zijn derde Belgische titel op rij droomt Wout van Aert ook van een derde wereldtitel op rij. Geen gemakkelijke opdracht, want dan moet hij voorbij Mathieu van der Poel. Voor Valkenburg volgen nog twee belangrijke Wereldbekerwedstrijden in Nommay en Hoogerheide waarin de Belgische kampioen zijn tweede plaats in het klassement wil veiligstellen.

Na het WK richt de renner van Crelan-Charles zijn vizier op de voorjaarsklassiekers. De Superprestige waarin hij aan de leiding staat, met één punt voorsprong op Van der Poel, laat hij schieten, want de manche in Middelkerke rijdt hij zeker niet. "Een moeilijke maar weldoordachte beslissing. Ik hou vast aan de planning die voor het seizoen is opgemaakt", zo vertelde hij erover bij Het Laatste Nieuws.

In welke wedstrijd hij op de weg zijn debuut maakt, is nog niet geweten: het is kiezen tussen Omloop Het Nieuwsblad en de Strade Bianche. Voor de Italiaanse wedstrijd is zijn ploeg Willems Veranda's echter nog niet uitgenodigd. En net die Italiaanse wedstrijd lijkt zijn voorkeur te krijgen: "Debuteren in de Strade Bianche zou fantastisch zijn. De koers spreekt tot de verbeelding. Relatief kort, voor een klassieker. Maar die hoogtemeters en vooral die ongeasfalteerde wegen, waar mijn crosstechniek goed van pas kan komen... Het zou het nog méér de moeite waard maken om al die opofferingen te doen."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Nommay is zondag 21 november van 13.30 te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren