Tagtik

Van Aert: "Had de zege aan Merlier willen schenken"

Geen klassementscross en geen Mathieu van der Poel, Laurens Sweeck of Lars van der Haar aan de start: de Waaslandcross, een Soudal Classic, in Sint-Niklaas was de ideale kans voor Wout van Aert om Tim Merlier, zijn ploegmaat bij Crelan Charles, een zege cadeau te doen. "Het was de bedoeling om Tim Merlier aan de zege te helpen", zo vertelt ploegleider Niels Albert aan Het Nieuwsblad. "Dit zijn wedstrijden waarin Wout bereid is om iets terug te doen."

Het tweetal was op weg om alleen voorop te raken, maar door een foutje van Merlier raakte hij achterop en moest hij in de einduitslag uiteindelijk Toon Aerts, Quinten Hermans en David Van der Poel nog voor laten gaan. "Als de omstandigheden inderdaad zouden meezitten, was het de bedoeling om Tim iets te gunnen. Maar toen ik alleen voorop geraakte, zat er maar één scenario op: het tempo hoog houden en het afmaken", aldus de wereldkampioen.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren