Tagtik

Van Aert: "Ik voel me moe"

"Als ik mijn eigen race kan rijden, kan ik de tempoversnellingen aan. Dan lukt alles. Met Mathieu erbij, onderga ik de situatie", zo blikt Wout van Aert bij Het Laatste Nieuws terug op de cross van Baal van 1 januari en bij uitbreiding op het hele seizoen waarin hij te maken krijgt met een dominante Van der Poel. "Als hij doortrekt en, zoals in Baal, plots twintig seconden sneller rijdt dan de vorige ronden, kraakt het bij iedereen. Ook bij mij. Dan kan ik niet volgen en moet ik minstens een ronde bekomen."

"Dit was één van de zwaarste eindejaarsperiodes die ik ooit reed. Ik voel me moe. De ochtend na Diegem stond ik op met koortsblazen op de lippen. Dan weet je het wel...", aldus Van Aert die bij zijn val in de laatste ronde in Baal even zijn schouder uit de kom had. Meer dan enkele dagen stijfheid zal hij er naar eigen zeggen niet aan overhouden.

"Ik heb nood aan een beetje rust nu, wil de batterijen opnieuw opladen op ploegstage in het Griekse Loutraki", vertelt de wereldkampioen. Hij wil er rustig toewerken naar het BK in Koksijde op 14 januari en het WK in Valkenburg van 4 februari. De kloof met de andere Belgische crossers is groot, maar toch is Van Aert op zijn hoede: "Aerts, Sweeck, Michael Vanthourenhout: ze zullen me die tricolore niet cadeau doen."

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren