Tagtik

Van Aert mag nog altijd dromen van de Wereldbeker

Europees kampioen Mathieu van der Poel komt aan de start van de zevende manche van de Wereldbeker. Na een antibioticakuur van een week om zijn verkoudheid te verzorgen was zijn aanwezigheid in Zolder lang een groot vraagteken.

In welke vorm zal de Nederlander aan de start staan, na de geneesmiddelen en een weekje met weinig training? Voor Wout van Aert zal het antwoord op die vraag bepalen of de wereldkampioen nog mag dromen van de eindzege in de Wereldbeker. Na zes manches heeft de Belg een achterstand van 75 punten op zijn grote rivaal. Met nog vier wedstrijden te gaan in dit regelmatigheidscriterium zijn er nog 320 punten te verdienen, 80 voor elke zege.

Als Van Aert in Zolder kan winnen, dan kan Van der Poel met een ereplaats de schade beperken. Eindigt Mathieu buiten de top tien dan ziet hij Wout heel dichtbij komen in het algemeen klassement.

Na zes manches ziet het klassement in de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup er als volgt uit:

1. Mathieu van der Poel 455 punten
2. Wout van Aert 380
3. Toon Aerts 334
4. Michael Vanthourenhout 310
5. Corné van Kessel 306
6. Kevin Pauwels 301
7. Lars van der Haar 291
8. Quinten Hermans 289
9. Laurens Sweeck 286
10. Daan Soete 264

(DC met LpR/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche van Zolder van 26 december 2017 kunt u bekijken via Sporza op Proximus TV.

Ook dit kan u interesseren