Tagtik

Van Aert: "Mathieu is sterker dan vorig jaar, ik ben nog niet even goed"

Wereldkampioen Wout van Aert heeft nog nooit een crossseizoen gereden waarin hij al zo lang moet wachten op een eerste zege als dit seizoen. Na Kruibeke en Zonhoven van afgelopen weekend ziet hij de teller met aantal zeges voor grote concurrent Mathieu van der Poel al op acht staan.

Bij GvA legt hij uit waarom hij in Zonhoven uitpakte met een blitzstart. "Omdat ik dat vroeger heel vaak gekund heb. In mijn goede dagen is dat mijn manier van koersen. Nog meer omdat ik eindelijk eens goede benen had vanaf het begin", aldus de wereldkampioen. "De voorbije weken was het altijd wachten tot Mathieu vooraan kwam om er dan toch afgereden te worden. Nu was het tenminste al eens even andersom. Al blijft het eindresultaat wel hetzelfde."

In Zonhoven kreeg Van Aert nochtans een parcours waar niet alleen techniek, maar ook kracht en loopvermogen, normaal de sterke punten van de wereldkampioen, doorslaggevend zijn. Een verklaring heeft Van Aert niet, excuses wil hij niet inroepen: "Ach, mij druk maken gaat niet helpen. Dan komt die zege zeker niet. Op dit moment kan ik er wel allerlei verhaaltjes rond verzinnen, maar de realiteit is simpel: ik moet gewoon beter worden. Mijn prestatie is momenteel niet goed genoeg om een koers te winnen."

Bij Het Laatste Nieuws klinkt de conclusie van Van Aert hard, maar eerlijk: "In mijn ogen is Mathieu sterker dan vorig jaar, en ben ik nog niet even goed."

(DC en LpR/Picture: Belga)

Volgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de derde manche van de Telenet Superprestige in Boom, op zaterdag 21 oktober, vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren