Tagtik

Van Aert: "Precies alsof iedereen wil dat ik misluk"

Op een week van het Belgische kampioenschap in Koksijde last Wout van Aert een stage in Loutraki, in Griekenland, in. Hij combineert er zijn voorbereiding op de voorjaarklassiekers met die op zijn twee belangrijke afspraken in het veld, het Belgisch kampioenschap van volgend weekend in Koksijde en het wereldkampioenschap in Valkenburg van begin februari.

Na het WK crosst hij nog één weekend (in Lille en Hoogstraten) en daarna begint Van Aert aan zijn voorjaarsseizoen op de weg. Al ligt het programma nog niet helemaal vast: "Doel was om te beginnen in het weekend van de Omloop en Kuurne. En daarna de periode van de E3 Harelbeke tot en met Parijs-Roubaix. Maar ik twijfel over het openingsweekend", zo vertelt de wereldkampioen aan Het Laatste Nieuws. In plaats van deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad overweegt hij een extra trainingsblok in te lassen en zich via wedstrijden zoals Nokere Koerse voor te bereiden op de E3."

Van Aert waarschuwt het grote publiek ook voor te hoge verwachtingen: "Mijn doel is niet om het podium van de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te halen. Wel te weten komen of ik toekomst heb in dat klassieke voorjaar. Toch wordt er voortdurend gespeculeerd. Het is precies alsof de pers en de buitenwereld willen dat het mij niet lukt."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren