Tagtik

Van Aert: "Twee weekends zonder cross is lang"

Met de Scheldecross in Antwerpen (kaderend in de DVV Trofee) op zaterdag en de Wereldbekermanche in Namen op zondag staat opnieuw een druk weekend op het programma van de veldrijders. Iedereen is terug van stage in Spanje en dus staan alle tenoren aan de start.

"Twee weekends zonder cross, dat voelt wel heel lang aan", aldus Wout van Aert die twee weken doorbracht in het Spaanse Calpe. "De stage heeft wel deugd gedaan. Ik heb mijn schema volledig kunnen afwerken, het weer was goed en ik ben volledig gezond. Een perfecte voorbereiding dus."

De wereldkampioen heeft het gevoel alsof er voor hem een nieuw seizoen begint: in de voorbije maanden waren de prestaties niet zoals gehoopt. "Ik heb nooit ontkend dat ik onder de verwachtingen bleef, maar zo slecht als sommige commentaren die ik las, was het ook niet. De komende weken hoop ik terug een constante in mijn prestaties te krijgen", zo zegt Van Aert.

(DrK/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Volgende cross die live te zien is op Proximus TV (kanalen 600, 603, 613): de Wereldbekermanche in Namen op zondag 17 december. U kunt de wedstrijd hier via streaming volgen.

Ook dit kan u interesseren