Tagtik

Van Aert weet waarom hij nu beter is

Voor het eerst dit seizoen kan Wout van Aert een topveldrit echt domineren: in Namen duldde hij geen tegenstand en pakte hij een overtuigende overwinning, zijn vijfde van het seizoen.

Door het grote verschil met Van der Poel, die op meer dan een minuut eindigde, kan het niet anders dan dat de Nederlander een offday had. Wout van Aert legt de reden voor zijn sterke presteren bij zijn stage in Spanje. Door lange duurtrainingen, intervaltrainingen en weinig eten is de wereldkampioen nu twee kilo lichter: "Ik was nu ook niet echt een dikzak, maar ik ben iemand die makkelijk spiermassa aanmaakt. Op den duur is die niet echt functioneel meer. Het werd tijd dat ik daaraan werkte, zeker voor zwaardere crossen zoals Namen. Elke gram die je minder moet meesleuren, is toch een voordeel", aldus Van Aert bij Het Nieuwsblad.

Met conclusies na het afgelopen weekend is het beter nog even wachten. Volgende zaterdag, met de Soudal Classic in Sint-Niklaas, krijgt de crossliefhebber mogelijk meer duidelijkheid: krijgen we spannende duels tussen Van Aert en Van der Poel in de eindejaarscrossen? Als de Nederlander aan de start komt ten minste: mogelijk schrapt hij de (losse) cross van zaterdag om zijn lichaam te laten genezen van de kwaaltjes met zijn sinussen...

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende cross die te volgen is op Proximus TV (via Sporza): de Soudal Classic van Sint-Niklaas op zaterdag 23 december.

Ook dit kan u interesseren