Tagtik

Van Aert: "Winnen is winnen"

Mathieu van der Poel leek op weg naar winst in de vijfde manche van de Telenet Superprestige in Gavere, maar in de laatste ronde kwam hij ten val. Zijn fiets weigerde dienst en dus snelden Wout van Aert en Toon Aerts hem nog voorbij.

Net als in 2015 pakte Wout van Aert in Gavere de zege, al kreeg hij deze keer de hulp van Dame Fortuna. "Ik kan niet zeggen dat ik de beste in de cross was, maar winnen is winnen", aldus de wereldkampioen bij Sporza.

"Jammer dat pech een rol heeft gespeeld, maar dat is nu eenmaal sport. Ik was met een goed gevoel aan de wedstrijd begonnen. Toen Mathieu versnelde, kon ik niet mee en besliste ik om mijn eigen tempo te rijden", zo zegt de renner van Crelan-Charles die zaterdag was teruggekeerd uit een stage in Italië.

Dankzij deze zege komt Van Aert opnieuw aan de leiding in het algemeen klassement van de Superprestige. Aan de eindzege denkt hij niet, want de laatste manche in Middelkerke laat hij in principe schieten: "Ik weet niet of ik dat ga aanpassen. In de eerste plaats ben ik blij met mijn winst."

(DrK en LpR/Picture: Belga)

De volgende cross die LIVE te zien is op Proximus TV: de Wereldbekermanche in het Deense Bogense op zondag 19 november.

Ook dit kan u interesseren