Tagtik

Van de Steene: als gezin belangrijker is dan een Wereldbeker

Haar dromen om veldrijdster te worden moest ze in haar jeugd opbergen omdat haar ouders het werk op de boerderij belangrijker vonden. Pas op haar 25e, toen ze halftijds op de ouderlijke boerderij en halftijds in een Gents ziekenhuis werkte, begon ze B-wedstrijden te rijden en te winnen, maar door de geboorte van haar kinderen, stopte ze haar crossambities opnieuw in de koelkast.

Vorig jaar besloot ze dan nog eens alles op het crossen te zetten: "Vorig jaar ging het niet slecht, maar pas dit jaar train ik voor het eerst zoals het moet en had ik een deftige voorbereiding", zo vertelde ze deze week bij Het Nieuwsblad.

Met haar prestaties van dit jaar verdiende ze ook een selectie voor het EK in Tabor, maar dat liet ze aan zich voorbijgaan: "Mijn gezin gaat voor alles. Met mijn man, die zeer hard werkt tijdens de week, heb ik een afspraak: ik mag één cross per weekend rijden, de andere dag is gezinsdag. En ik rij niet in het buitenland. Maar ik ga het eens moeten bekijken, want de resultaten zijn onverhoopt."

Ook voor de Wereldbekerwedstrijd van komend weekend in het Deense Bogense is ze geselecteerd, maar ook die zal ze niet betwisten. Eén uitzondering wil ze wel maken: "Het WK in Valkenburg ga ik wel rijden. Dat is trouwens een zwaar parcours, wie weet wat daar mogelijk is."

(DrK/Picture: Photo news)

De Wereldbekermanche in het Deense Bogen is zondag 19 november vanaf 13.00 uur LIVE te bekijken op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613) en hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren