Tagtik

Van der Poel: alleen Nys en Groenendaal doen beter in Wereldbeker

Aan de val van vorige zondag in Gavere had Mathieu van der Poel enkele hechtdraadjes in zijn knie en wat stijfheid in de eerste dagen na het voorval overgehouden. In het Deense Bogense kwam hij dan ook vol vertrouwen aan de start en wie had gedacht dat de enkele dagen inactiviteit die de val hem had gekost, hem aan het twijfelen zou brengen was eraan voor de moeite: ook de vierde manche van de Wereldbeker won hij met sprekend gemak.

"Dit soort crossen doe ik graag", aldus Van der Poel bij Het Laatste Nieuws. "Ik had een paar aanpassingsronden nodig, maar eenmaal onder stoom ging ik me met de minuut beter in mijn sas voelen. Ik zocht mijn moment uit om toe te slaan, want veel secties om het gaspedaal in te duwen bleven door de omstandigheden niet over. Die ene tempoversnelling bleek voldoende."

Met zijn overwinning in Bogense schreef Mathieu van der Poel zondag geschiedenis: het was al zijn twaalfde overwinning in de Wereldbeker en daarmee stak hij alvast Niels Albert en Kevin Pauwels voorbij, elk goed voor elf Wereldbekercrossen. Volgende week kan de Nederlandse en Europese kampioen even goed doen als zijn landgenoot Richard Groenendaal: die won 13 keer een cross die meetelde voor het Wereldbekerklassement. Slechts één renner deed nog beter dan Groenendaal: Sven Nys. Om die bij te halen zal Mathieu van der Poel nog een tijdje moeten crossen, want de Kannibaal van Baal won maar liefst 50 (!) Wereldbekerwedstrijden.

(DrK/Source: HLN/Picture: Photo news)

Volgende cross LIVE te bekijken op Proximus TV: de Wereldbekermanche in het Duitse Zeven, nu zaterdag 26 november.

Ook dit kan u interesseren