Tagtik

"Van der Poel: bijna de perfectie"

Mathieu van der Poel won dinsdagavond de Flandrien van het Veld, een bijzondere Vlaamse bekroning voor de Nederlander die de trofee won voor wereldkampioen Wout van Aert. Niet alleen in Vlaanderen is de bewondering voor de kersverse Europese kampioen groot: ook in Nederland stijgt zijn reputatie. Dat bleek al uit de commentaren die eerder deze week in Nederland te horen waren na zijn overwinning op het EK.

Lars van der Haar eindigde nog enigszins op korte afstand (22 seconden), maar Toon Aerts kwam maar liefst 1 minuut en 34 seconden na Mathieu van der Poel binnen op het EK in Tabor. "Dit heb ik nog nooit gezien", zo vertelt Jeroen Koster, de specialist voor het veldrijden en commentator van de NOS, op de website van de Nederlandse omroep. "Zo'n groot verschil is echt uitzonderlijk. Het lijkt op de dominantie van Marianne Vos van een aantal jaar geleden. Zij kon ook met een halve ronde verschil winnen."

Ook de Nederlanders beseffen dat alleen de aanwezigheid van Wout van Aert in een cross Van der Poel enigszins aan het twijfelen kan brengen. Ook al kan het crossen als 'saai' worden bestempeld omdat de winnaar al bij de start gekend lijkt te zijn, moeten we toch bewondering hebben voor de Europese kampioen. Dat vindt ook Richard Groenendaal, wereldkampioen in het veld in Sint-Michielsgestel in 2000: "Het is prachtig. Het is bijna de perfectie die je ziet als je Van der Poel ziet rijden. Hij rijdt zoals we allemaal graag hadden gereden. Ik ben niet zo jaloers ingesteld, maar met die flair, overtuiging en het plezier wil iedereen wel rijden. Het ziet er allemaal heel makkelijk uit."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren