Tagtik

Van der Poel: "Ik ga mijn rijstijl niet aanpassen"

In plaats van te crossen in Bredene moest Mathieu van der Poel vrijdag zijn wonden likken na zijn akelige val in de cross van Loenhout van donderdag. Een val waarvan hij zich de eigenlijke klap niet kan herinneren.

"Ik ging Meeusen voorbij in de buitenbocht. Ik was er half naast, maar moest dan nog eens vol optrekken. Daardoor ging ik met te veel snelheid naar dat bergje. Toen ging het licht uit," zo vertelde hij bij Sporza.

De Nederlander mist ook de GP Sven Nys in Baal van 1 januari, maar hoopt volgend weekend volledig fit te zijn voor het Nederlands kampioenschap in Sint-Michielsgestel.

Zijn rijstijl zal hij na deze val niet veranderen: "Neen, zeker niet. Dit gaat niet blijven hangen. Het is voorbij en ik kan er niets meer aan doen of veranderen. Dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren in het heetst van de strijd. Ik ben al vaak gevallen en dat hoort bij mijn crossstijl. Dat maakt het voor mij net plezant", aldus de renner van Beobank-Corendon die de dag na zijn valpartij alleen wat last had aan zijn hals en zijn neus.

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren