Tagtik

Van der Poel: "Ik zoek geen excuses" (video)

Mathieu van der Poel zocht geen excuses voor zijn nederlaag tegen Wout van Aert in de Wereldbekercross van Namen. Al van voor zijn stage in Spanje heeft de Nederlander last van de sinussen. Het weerhield hem er niet van om de afgelopen maand zeges te pakken in Hamme, Essen, Overijse en Antwerpen, maar in Namen moest hij toch zijn meerdere erkennen in Wout van Aert.

"Ik wil het zeker niet inroepen als excuus. Ik was gewoon niet goed genoeg vandaag", zo gaf de Nederlander grootmoedig toe in een interview meteen na de wedstrijd (zie video). "Als je niet je beste dag hebt, dan maak je fouten die je normaal niet maakt", zo verklaarde hij zijn val waarbij hij in de slotronde bijna pardoes tegen een boom belandde toen hij in de achtervolging reed op Toon Aerts.

"Ik ben ontgoocheld: het is nooit leuk om naar huis te worden gereden door Wout van Aert. Hopelijk is het volgende week beter", zo blijft de Nederlander optimistisch. Vader Adrie van der Poel opperde zondagavond wel nog het idee dat Mathieu mogelijk de cross van volgende zaterdag in Sint-Niklaas laat schieten om optimaal te herstellen voor de drukke kerstperiode.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende cross die via Sporza te volgen is op Proximus TV: de Soudal Classic van Sint-Niklaas op zaterdag 23 december.

Ook dit kan u interesseren