Tagtik

Van der Poel: "Logisch dat ik favoriet voor het EK ben"

Mathieu van der Poel beweerde na afloop van de Koppenbergcross in Oudenaarde dat hij nog nooit zo had moeten afzien om een cross te winnen. De 22-jarige Nederlander bleef na de finish nog enkele minuten languit liggen, happend naar frisse lucht.  

"Die Koppenberg heeft er wel aardig ingehakt. Maar het is toch vooral nagenieten", zo vertelt de Nederlandse kampioen over zijn twaalfde zege van het seizoen. Zondag kan hij nummer dertien pakken, op het EK in het Tsjechische Tabor. Dat hij met 12 zeges in 14 wedstrijden als grote favoriet aan de start verschijnt, vindt de renner van Beobank-Corendon niet meer dan logisch.

"De druk ligt op mijn schouders, maar dat ben ik gewend. Ik ben vooral heel erg gebrand op die Europese titel", zo vertelt hij aan het Nederlandse AD. Hij is bijzonder opgetogen dat de strijd om de Europese kampioenentrui in Tabor wordt gereden: "Dat maakt het voor mij extra speciaal. Ik heb iets met deze omloop. Ik werd hier in 2015 wereldkampioen en ook bij de jeugd verloor ik hier nog nooit."

(DrK/Picture: Belga)

Eerstvolgende cross die LIVE te volgen is op Proximus TV: de Superprestigecross van Gavere op zondag 12 november vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren