Tagtik

Vantornout: niet in Sint-Niklaas, mogelijk wel in Zolder

Na zijn zware val in de Wereldbekermanche in Namen van afgelopen zondag, leek het erop dat Klaas Vantornout in 2017 niet meer in actie zou komen. Door een afgebroken botschilfer moest zijn linkerhand voor acht dagen in het gips, maar die werd al snel vervangen door een brace. De renner van Marlux-Napoleon Games kon daarmee de trainingen op de weg hervatten.

"Die afgebroken schilfer blijkt niet zoveel kwaad te kunnen", zo zegt de tweevoudige kampioen van België op de website van zijn ploeg. "Erger is dat de ligamenten in de pols zwaar zijn geraakt. Die pols is zwaar verstuikt en staat nog gezwollen, en dat kan ik tot acht weken na de val voelen. Goed nieuws is dat de toestand niet kan verslechteren door te crossen."

Crossen met de brace is echter niet doenbaar en dus mist hij al zeker de Waaslandcross van zaterdag in Sint-Niklaas. Maandag test hij of hij kan crossen zonder brace, maar met een ingetapete hand. "Ik denk dat ik zo redelijk snel de competitie kan hernemen", zo klinkt het hoopvol bij de afscheidnemende renner. "Liefst dinsdag al in de wereldbekermanche in Zolder, want ik heb al lange tijd geen competitie gehad. Ik wil zo snel mogelijk weer crossen."

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende cross die via Sporza te volgen is op Proximus TV: de Soudal Classic van Sint-Niklaas op zaterdag 23 december.

Ook dit kan u interesseren