Tagtik

Vervecken is scherp: "Wout is zwak bezig"

Zoals in de meeste crossen dit seizoen was er ook in de Wereldbekercross in het Deense Bogense weinig spanning om de overwinning: daarvoor was Mathieu van der Poel opnieuw een klasse te sterk. Achter de Nederlander werd wel flink strijd geleverd om de tweede plaats tussen Wout van Aert en Toon Aerts. De wereldkampioen moest diep gaan om de renner van Telenet Fidea-Lions achter zich te houden.

"Wat we nu zien, heeft veel te maken met de zwakke campagne die Wout afwerkt. Hij is niet op zijn niveau en daardoor kan Toon de kloof dichten", aldus ex-wereldkampioen Erwin Vervecken in Het Laatste Nieuws. "In een topdag kan Toon elke cross winnen, maar dat wil niet zeggen dat hij even goed is als zijn collega. Wout heeft nog altijd meer talent. Ik vind dat we hen pas mogen vergelijken als ze allebei op topniveau zijn."

Vervecken ziet voor Aerts wel een hoofdrol weggelegd in de toekomst: "Het is wel goed om weten dat er met Toon een renner klaarstaat die de fakkel kan overnemen op het moment dat Wout voor de weg kiest. Dan zal hij samen met Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout de cross moeten dragen voor België."

(DrK/Picture: Belga)

Volgende cross LIVE te bekijken op Proximus TV: de Wereldbekermanche in het Duitse Zeven, nu zaterdag 25 november.

Ook dit kan u interesseren