Tagtik

Waarom Vantornout de Wereldbeker links laat liggen

Klaas Vantornout rijdt volgende zondag niet mee in de Wereldbekermanche in het Deense Bogense, ook al is hij startgerechtigd: alle veldrijders binnen de top 50 van de UCI-ranking hebben startrecht en de renner van Marlux-Napoleon Games staat daarin 42e.

"Duizend kilometer rijden om dan een razendsnel parcours vanop de vijfde rij te moeten starten, zo zot krijgen ze mij niet meer. Er valt voor mij zowel financieel als qua resultaat daar niets te rapen. Dus heb ik bondscoach Sven Vanthourenhout gevraagd mij niet te selecteren", zo vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

De  34-jarige Vantornout trok in het begin van het seizoen ook niet naar de States voor de openingswedstrijden van de Telenet Wereldbeker en van die beslissing heeft hij nog geen spijt: "Van renners van de tweede rij die wel gingen, hoor ik nu dat ze facturen van meer dan 2.000 euro in de bus krijgen. Als dat staat voor de internationalisering van het veldrijden, dan zijn we niet goed bezig."

(DrK/Picture: Belga)

De Wereldbekermanche van zondag 19 november in het Deense Bogense is LIVE te bekijken op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613) en hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren