WB Valkenburg: een nieuw parcours, een nieuwe winnaar?

Wout van Aert won de twee vorige manches van de Telenet UCI World Cup in de States, maar krijgt in Valkenburg voor het eerst te maken met de concurrentie van Mathieu van der Poel. De wereldkampioen zal ook moeten rekening houden met Lars van der Haar, de Nederlander die de vorige drie wedstrijden op en rond de Cauberg won. Adrie van der Poel hertekende het parcours. "Het nieuwe parcours kwam er na opmerkingen van renners, publiek en de mensen van de UCI. Het is 3350 meter lang waarvan de meeste ondergrond weiland is, gevolgd door bospaden en verharde wegen," aldus de vader van Mathieu op de website van de cross. "Deze wereldbekercross wordt een generale repetitie voor de strijd om de regenboogtrui." In 2018 vindt het WK veldrijden plaats in Valkenburg. (DrK/Picture: Belga)

De Wereldbeker is vanaf dit seizoen te bewonderen op Proximus TV of via proximustv.be op het Zoomkanaal (600). De uitzending start om 13u25, de heren beginnen er zondag aan om 15 uur!