Tagtik

Wereldbeker Nommay: wie pakt een WK-ticket?

Maandag maakt bondscoach Sven Vanthourenhout zijn selectie voor het WK in Valkenburg van 3 en 4 februari bekend. De crossers krijgen in het Franse Nommay, het decor van de achtste Wereldbekermanche van het seizoen, de laatste kans om zich in de gunst van de bondscoach te rijden.

Voor de elite heren gaf de bondscoach al eerder aan dat vijf renners zeker mogen zijn van de selectie: Wout Van Aert, Toon Aerts, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Tom Meeusen verklaarde in een kranteninterview niet meer te rekenen op een WK-ticket en er op basis van zijn resultaten deze winter er ook geen recht op te hebben.

Blijven nog over als kandidaten voor de nog resterende twee plaatsen in de selectie: Jens Adams, Daan Soete, Quinten Hermans en Tim Merlier. Zij weten wat hen te doen staat in Nommay, zondag vanaf 13.30 uur live te volgen op Proximus TV.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Nommay is zondag 21 november van 13.30 te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren