Tagtik

Wietse Bosmans: "Eigenlijk had ik geen goeie dag"

Wietse Bosmans profiteerde het meest van de afwezigheid van de grote tenoren en won zaterdag voor het tweede jaar op rij de Kasteelcross in het West-Vlaamse Zonnebeke. En jezelf opvolgen is geen gemakkelijke opdracht, zo zegt de renner van ERA-Circus bij Het Laatste Nieuws: "Je start sowieso als favoriet. Diverse renners kijken dan net iets meer naar jou, ze stelden hun wedstrijd zelfs op mij af. Daardoor moet je soms net iets te veel gaten dicht rijden en dat kost heel wat kracht en energie."

Op de modderige omloop in Zonnebeke bleef Bosmans het best overeind, op een parcours zoals de 26-jarige renner ze het liefst heeft: "Eigenlijk had ik niet zo een goede dag en dan is het eens zo mooi als je kan winnen. Dergelijke toestanden, met modder en zware stroken, liggen me wel."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Nommay is zondag 21 november van 13.30 te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren