Tagtik

WK Valkenburg: "Van der Haar kan ons verrassen"

Vorig seizoen was Lars van der Haar de veldrijder die (op enige afstand) het dichtst het niveau van Mathieu van der Poel en Wout van Aert kon benaderen. Dit seizoen is die rol eerder weggelegd voor Toon Aerts of Laurens Sweeck. Van der Haar kon dit jaar nog maar twee keer winnen, in Ronse en Woerden, maar die zeges dateren al van oktober. Bij een onderzoek bleek zijn bloed verhoogde waarden van het Epstein-Barr-virus te bevatten en daarom laste de Nederlander van Telenet Fidea extra rust in.

Toch mogen we hem niet afschrijven voor het WK van begin februari, in eigen land, in het Nederlandse Valkenburg. "Dat kereltje verdient dat helemaal niet", zo vindt Paul Herygers bij Sporza over de gezondheidsproblemen van Van der Haar. "Hij leeft als een echte prof, als een leeuw, maar het gaat niet. Als het tegenzit, draai het dan maar eens om midden in het seizoen. Zeker als er kleppers meedoen die plots nog veel sneller rijden dan je verwacht had."

Michel Wuyts brengt het jaar 2013 in herinnering: Sven Nys raakte ziek rond nieuwjaar en miste op 1 januari zijn eigen GP, maar won uiteindelijk het WK in het Amerikaanse Louisville. "Van der Haar mag ons verrassen", aldus de wielercommentator. "Als er een iemand is die we graag hebben, en die er een stokje voor mag steken, dan is het Lars van der Haar."

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren