Tagtik

"Zonder Wout en Mathieu is het daarom niet leuker"

Aan de suprematie van Mathieu van der Poel is niet te tornen. Wout van Aert moet dit seizoen zijn meester erkennen in de Nederlander en achter de twee tenoren gaapt een diepe kloof. Als zij aan de start staan, strijdt de rest van het peloton alleen maar om plaats drie.

In een interview met het Nederlandse Wielerflits.nl verklaart David van der Poel, de broer van Mathieu, dat ook die strijd om plaats drie best aangenaam kan zijn voor de renners. Zonder Mathieu en Wout wordt er anders gekoerst en is er meer spanning, maar: "Ik denk niet dat het voor ons leuker is dan de wedstrijden waarin zij wel actief zijn", aldus de oudere broer van Mathieu. "Uit mijn vierde plek in Zonhoven of mijn vijfde plaats in Koksijde kan ik eigenlijk net zoveel voldoening halen en evenveel van genieten als mijn overwinning in de Zilvermeercross in Mol."

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Hoogerheide is zondag 28 januari vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren