Tagtik

Zonhoven: kwaliteit én kwantiteit op de afspraak

Over het kleine peloton eliterenners dat vorige zondag in Ronse de start nam in de Hotondcross is genoeg gezegd en geschreven. Zondag, bij de tweede manche van de Telenet Superprestige, zal het peloton groter zijn. Alle tenoren geven present voor de cross die in de voorbije jaren is uitgegroeid tot dé spektakelcross bij uitstek.

Bij de heren zijn Wout van Aert en Mathieu van der Poel de grote favorieten. Neemt Van Aert revanche voor de nederlaag van vorig jaar, toen de Nederlandse kampioen de wereldkampioen klopte? Of gaat opnieuw een derde hond met het been lopen? Kandidaten genoeg: Lars van der Haar (de verrassende winnaar in Ronse), Laurens Sweeck (die dit seizoen al drie keer won), Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Tim Merlier en Eli Iserbyt maken deel uit van het veertigkoppige peloton.

Bij de dames krijgt de Amerikaanse veterane Katie Compton, vorige week winnares in Ronse, tegenstand van Sanne Cant (hersteld van haar gezondheidsperikelen, maar nog niet helemaal de oude), Sophie De Boer, Ellen Van Loy, Maud Kaptheijns, Jolien Verschueren en co.

Bij de beloften maakt grote belofte Tom Pidcock zijn debuut in deze categorie. De Britse wereldkampioen komt samen met 70 andere beloften aan de start.

(DC met LpR/Picture: Photo News)

De tweede manche van de Telenet Superprestige in Zonhoven is zondag 15 oktober LIVE te volgen op Proximus TV vanaf 13.30 uur.

Ook dit kan u interesseren