Tagtik

Zonnebeke: een unieke kans voor de tweede rij

Geen Wout van Aert of Mathieu van der Poel in Zonnebeke, maar ook toppers als Laurens Sweeck, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Daan Soete, Quinten Hermans, Kevin Pauwels, Lars van der Haar of Corné van Kessel zullen er zaterdag in West-Vlaanderen niet bij zijn: zij focussen op de achtste manche van de Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup van zondag in het Franse Nommay.

Een unieke gelegenheid dus voor renners zoals Wietse Bosmans (de winnaar van vorig jaar), Eli Iserbyt, Gianni Vermeersch, Klaas Vantornout, Marcel Meisen of de Belgisch kampioen 'elite zonder contract' Vincent Baestaens om zaterdag een zege op hun palmares bij te schrijven op het 2581 meter lange parcours over drassige weide- en grasgrond.

Bij de vrouwen maken toppers als Cant, Compton, Wyman, Brammeier, Lechner of Arzuffi niet de verplaatsing naar het West-Vlaamse Zonnebeke, in de buurt van Ieper. Thalita de Jong, Ellen Van Loy, Loes Sels, Kim Van De Steene en Jolien Verschueren zijn de voornaamste favorieten voor de dagzege.

(DrK met LpR/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche in Nommay is zondag 21 november van 13.30 te bekijken op Proximus TV op kanaal 600, 603 en 613 of hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren