Tagtik

Zorgen om gezondheid Van der Poel

Mathieu van der Poel is verkouden. Het kan een verklaring zijn voor zijn mindere presteren afgelopen zondag in Namen, al wou hij zijn problemen met zijn sinussen niet inroepen als excuus voor zijn nederlaag. Toch is het dermate slecht gesteld met de gezondheid van de renner van Beobank-Corendon dat hij maandag met een antibioticakuur is begonnen.

"Ik wist dat Mathieu stevig verkouden was. Wordt het beter, dan werkt hij het volledige programma af: te beginnen met de Waaslandcross van zaterdag in Sint-Niklaas tot Baal van 1 januari", aldus ploegmanager Christoph Roodhooft bij Het Nieuwsblad.

De Europees kampioen sukkelt al enkele weken met de gezondheid, al had dat aanvankelijk nog geen invloed op zijn prestaties. "Het is al een maand dat hij zich niet tiptop voelt", zegt Roodhooft. "De ene dag keelpijn, de andere dag een zwaar hoofd, slecht slapen... Misschien zet dat sluimerend kwaaltje zich nu volledig door. Er is geen reden tot ­paniek, dat niet."

De ploeg en de renner bekijken het nu dag per dag: wordt het erger, dan laat Van der Poel mogelijk enkele crossen schieten in de komende drukke eindejaarsperiode.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende cross die via Sporza te volgen is op Proximus TV: de Soudal Classic van Sint-Niklaas op zaterdag 23 december.

Ook dit kan u interesseren