Tagtik

1 september in gevaar door gevonden asbest op school?

Een buurtbewoner van basisschool Minnestraal in Lebbeke filmde deze week stiekem hoe een bouwfirma er zonder beveiligingsmaatregelen leien met asbest van het dak verwijderde. Daardoor ontstonden er grote stofwolken. De gemeente Lebbeke besloot om onmiddellijk OVAM in te schakelen.

Drie van de vier stalen bevatten asbestdeeltjes, blijkt nu. "Ik vind het een zwaar misdrijf, bijna crimineel. In acht genomen dat dit een school is met hele jonge kinderen en dan nog zo omspringen met asbest, dat is echt schandalig!", zegt burgemeester François Saeys (Open Vld) voor de camera van TV Oost.

Een expertisebureau kwam nog extra stalen nemen, dinsdag zal de gemeente Lebbeke dan de resultaten ontvangen. Op basis hiervan zal er een perimeter worden ingesteld want de hele school zal asbestvrij moeten gemaakt worden. Het zal dan ook een serieuze opdracht worden om dit tegen de eerste schooldag op te lossen. De burgemeester verzekerde alvast dat er een oplossing zal zijn, eventueel wordt er een tijdelijk scholendorp gemaakt. Saeys benadrukte dat de kinderen geen enkel risico zullen lopen en dat de schoolgebouwen enkel vrijgegeven zullen worden als ze volkomen asbestvrij zijn gemaakt.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Oost/Illustration Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren