Tagtik

12-jarige spuit zichzelf dood met deodorant

De 12-jarige Paige spoot op vakantie zo veel deodorant onder haar oksels toen ze in de piepkleine badkamer van haar stacaravan zat, dat het haar fataal werd. Het meisje had een panische angst om een zweetgeur te verspreiden, haar moeder vertelt aan Manchester Evening News wat er op het noodlottige moment gebeurde: "Paige was in onze kamer gaan zitten omdat het er iets koeler was en omdat ze daar naar muziek kon luisteren."

Terwijl haar ouders op het strand vertoefden, werd de 12-jarige Paige bevangen door de dampen van de deodorant in de badkamer. Toen haar ouders terugkwamen, vonden ze hun dochter bewusteloos op het bed. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar het meisje overleed.

Dr. Jonathan Metcalfe is  forensisch patholoog en verklaart hoe Paige is kunnen sterven door het overmatig gebruik van deodorant. "Paige is overleden aan het inhaleren van vluchtige stoffen. Analyses van haar hersenen hebben de aanwezigheid van twee stoffen aangetoond die ook in spuitbussen zitten. Stoffen die ook in de deodorant aanwezig waren, die in de caravan werd teruggevonden", vertelt de specialist aan Manchester Evening News. (Skwadra by Tagtik/Source: Manchester Evening News/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren