Tagtik

149 honden gered van de kookpotten

In Zuid-Korea houden ze er nog steeds rare voedingsgewoontes op na. Elke cultuur heeft uiteraard zijn eigen gebruiken, maar voor de zogenaamde Boknal-dagen gaan de Zuid-Koreanen wel heel ver. Dierenrechtenorganisatie Humane Society International is erin geslaagd om maar liefst 149 honden te redden net voor ze zouden opgegeten worden in het Zuid-Koreaanse Yesan.

Humane Society International deelde via Facebook beelden waarop te zien is hoe medewerkers van de organisatie 134 honden en 15 puppy's bevrijden uit een zogenaamde vleesboerderij. De dieren waren bestemd om gedood te worden om in een pikante soep te belanden naar aanleiding van de Boknal-dagen in Zuid-Korea, die op 12 juli, 22 juli en 11 augustus plaatsvinden. De Zuid-Koreanen geloven dat hun bloed gezuiverd wordt als ze dit soepje drinken, met hondenvlees als hoofdingrediënt.

De honden verbleven in erbarmelijke levensomstandigheden op de vleesboerderij. De dieren kregen te weinig te eten, zaten in te kleine kooien en waren er slecht aan toe. Eigenaardig genoeg was het de kweker zelf die de dierenorganisatie contacteerde. De Zuid-Koreaan wou immers dat de honden een tweede kans kregen aangezien hij veel liever gewassen zou willen verbouwen en niet langer kon aanzien dat hij de honden niet goed kon verzorgen.

De Humane Society International helpt de moedige man nu om een bedrijf op te richten zodat hij gewassen kan verbouwen en geen honden meer moet kweken om te kunnen overleven.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren