Tagtik

21-jarige redt dronkeman van verdrinkingsdood

Vrijdagnacht omstreeks 3u besloot de 21-jarige Dylan Van Doren uit Ekeren om naar huis te gaan na een gezellige avond op café met zijn vrienden. Hij moest immers zaterdagochtend gaan werken, waardoor hij plichtsbewust vroeger dan zijn vrienden het café aan het Willemdok op het Eilandje buitenstapte.

"Plots hoorde ik een luide plons", vertelt de jongeman aan Het Nieuwsblad. "Ik zag dat er een man in het water ‘getotterd’ was, in de noordoostelijke hoek van het dok. Ik ben er meteen naartoe gelopen en heb hem aanwijzingen gegeven om naar de kant te geraken. Hij kon zich vastklampen aan een bar van de steiger, maar het was al snel duidelijk dat hij onder invloed was. Hij had de kracht niet om zich uit het water te trekken."

Dylan belde het noodnummer 112, maar toen de drenkeling plots niet meer reageerde, aarzelde hij geen moment om zelf de man te proberen redden. "In het water springen was te gevaarlijk. Als die man zou tegenspartelen, zouden we allebei verdrinken. Ik sprong van de kade op de steiger van de jachthaven en kon de man vastgrijpen. Ik heb hem uit het water getrokken, ben opnieuw op hem beginnen in te praten en heb mijn jas over hem gelegd. Op dat moment kwam hij weer bij. Niet veel later kwam de brandweer."

De 37-jarige drenkeling was onder invloed, maar kan dankzij de heldendaad van de 21-jarige Dylan Van Doren zijn dronkenacht wel navertellen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren