Tagtik

2500 poetsvrouwen krijgen bedrijfswagen

Het Poetsbureau is een van de grootste dienstenchequebedrijven van het land: over heel Vlaanderen telt het bedrijf al 60 kantoren. Om de werkneemsters optimaal te kunnen inzetten, krijgt een deel van hen een bedrijfswagen.

Verspreid over drie jaar zullen 2500 bedrijfswagens worden uitgedeeld en daar heeft CEO Jo Mellemans een goede reden voor. "We krijgen veel sollicitanten", zo vertelt hij bij Het Laatste Nieuws. "Helaas merken we al te vaak dat ze wél gemotiveerd zijn om te werken en dat ze weten hoe het moet, maar dat ze zich niet kunnen verplaatsen - of met de fiets of het openbaar vervoer toch niet vlot genoeg om twee, drie klanten per dag te bezoeken."

De poetshulpen een auto te geven komt iedereen ten goede, zo vindt de CEO: "Het is goed voor de huishoudhulpen, voor de mensen die hulp nodig hebben en voor ons als bedrijf."

De werkneemsters die ingaan op het voorstel voor een bedrijfswagen, moeten 100 euro van hun loon inleveren en krijgen ook geen maaltijdcheques meer. Wie er niet voor kiest, kan ook een elektrische fiets krijgen. Het bedrijf denkt zo ook 5000 elektrische fietsen te kunnen verdelen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren