3 Belgen schitteren voor Chelsea

Ditmaal niet Rode Duivels Thibaut Courtous of Eden Hazard die bezongen werden door de Chelsea-aanhang. Twee andere Belgen veroverden gisterenavond de harten van The Blues.

De jonge Charly Musonda kreeg van coach Antonio Conte voor het eerst een basisplaats. Chelsea ontving Championshipclub Nottingham Forest voor de League Cup. In doel kreeg nationale doelman Courtois rust. Eden Hazard maakte zijn wederoptreden na blessure en stond 90 minuten tussen de lijnen. Ook Michy Batshuayi en Charly Musonda stonden aan de aftrap.

Na de openingstreffer van Kennedy, was het Rode Duivel Batshuayi die zijn conto opende en Chelsea op 2-0 bracht. Net voor de rust bedankte Musonda met een knappe treffer waardoor Chelsea het laken volledig naar zich toetrok. Batshuayi scoorde nog een tweede en zelfs derde doelpunt waardoor het team van Conte een fors Belgisch getinte overwinning boekte. In de toegevoegde tijd scoorde Tendayi Darikwa de eerredder voor Nottingham. Hazard was verantwoordelijk voor twee assists in de 5-1 overwinning en ondervond geen blessurehinder meer.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)