Tagtik

3 eenzame doden op 3 dagen tijd gevonden in Brugge

"Een vrouw van 47, een man van 41 en dan nog een bejaarde vrouw van 80 jaar oud. Ze waren al tussen de tien en dertig dagen overleden. Niemand had iets door tot iedereen de overlast van stank en vliegen gewaar begon te worden. Verschrikkelijk", reageert Brugs burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) in Het Nieuwsblad.

Op amper drie dagen tijd werden de lichamen van drie mensen gevonden in Brugge. De ongelukkigen stierven in alle eenzaamheid want ze werden pas dagenlang na hun dood teruggevonden. Om de vereenzaming in onze maatschappij tegen te gaan wil schepen van Preventie Dolores David (SP.A) een 'anti-eenzaamheidsplan' uitwerken.

Burgemeester Landuyt wil daadkrachtig optreden om te vermijden dat mensen zich geïsoleerd voelen in Brugge. "We moeten meer oog hebben voor ­elkaar. Met wat meer buurtalertheid ­komen we al een heel eind", merkt schepen David Dolores op.
"Maar ook onze eigen diensten en mensen – wijkagenten, buurtwerkers, mensen van het OCMW – moeten die eenzaamheid sneller kunnen ontdekken", staat burgemeester Landuyt hem bij.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren