Tagtik

3 jaar cel voor poging tot overval op blinde man

Younes B. uit Antwerpen probeerde samen met een 17-jarig vriendinnetje om een blinde man te bestelen. Het duo probeerde op slinkse wijze het 52-jarige slachtoffer te overvallen.

De blinde man had in de Streekkrant een advertentie geplaatst omdat hij op zoek was naar een vaste relatie. Younes B. en het 17-jarige meisje reageerden op de advertentie en het meisje sprak op 13 februari 2015 af met de man in zijn woning. De tiener mengde slaappillen in de drankjes van de blinde man, waardoor die algauw slaperig en onwel werd.

Het slachtoffer kon nog net de politie en zijn zoon verwittigen, waarna het 17-jarige meisje via een schuifraam in de keuken wegvluchtte. De politie vond haar even later in de wagen van Younes B., die een slaappil op zak had, schrijft ATV. In de beha van het meisje werden nog vijf blisters gevonden en in de gsm-toestellen van het duo vond de politie belastende berichten. Younes B. en het meisje ontkenden dat ze de man wilden beroven. Het meisje beweerde dat de blinde man haar wou aanranden, waarna ze besloot om slaappillen in zijn drankje te doen. De rechtbank ging echter niet mee in deze versie en veroordeelde Younes B. tot een gevangenisstraf van drie jaar.

(Skwadra by Tagtik/Source: ATV/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren