Tagtik

38-jarige schooldirectrice: 'Wanhoop nabij na derde overval'

Ramona Coman is directrice van het Instituut van de Europese Studie aan de franstalige ULB. Dagelijks trekt ze met de wagen van het Vlaams-Brabantse Sint-Martens-Lennik naar de Université libre de Bruxelles in de Franklin Rooseveltlaan in Brussel. Deze rit in de Brusselse ochtendspits verloopt echter dikwijls niet zoals gewenst.

Maandagochtend was ze op weg naar haar werk en stond ze met haar wagen voor het rode verkeerslicht in de Jamarlaan toen een man haar autoruit stuksloeg met een metalen voorwerp. Razendsnel greep hij de tas van de vrouw waarin haar examens staken, een laptop en notities. Doordat de directrice alert reageerde kon ze met wat duw- en trekwerk de laptop de examens uit de handen van de overvaller halen. Ze incasseerde wel enkele rake klappen, maar zorgde er zo voor dat de dief enkel notities en een tas kon meenemen.

Het is al de derde keer dat de vrouw het slachtoffer is van een overval of een poging tot op weg naar haar werk in Brussel. "Ik blijf wel onder de indruk van al die gebeurtenissen. Voorlopig zie ik het niet zitten om zelf met de wagen naar Brussel te rijden”, vertelt Ramona Coman aan Persinfo. (SKWADRA by Tagtik/Source: Persinfo/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren