Tagtik

40-jarige verpleegster maakte dochter jarenlang opzettelijk ziek

Een vrouw uit het Limburgse Kortessem maakte haar eigen dochter jarenlang bewust ziek door ze onnodig insuline toe te dienen. Omdat de 40-jarige Limburgse werkte als verpleegster in een woonzorgcentrum, kon ze aan de insuline geraken. De vrouw lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy waardoor ze haar kind opzettelijk ziek maakt om zelf aandacht te krijgen.

De feiten speelden zich af tussen januari 2012 en oktober 2014. De echtgenoot van de vrouw en tevens papa van het toen 12-jarige kindj, had niets door totdat een arts alarm sloeg na een zoveelste insuline-inspuiting bij het kind en de vrouw in de cel belandde. De jeugdrechter besliste dat de vrouw haar kinderen nog maar vier uur per week mocht zien.

De vader van de kinderen stelde zich burgerlijke partij en is nog steeds zwaar onder de indruk van de verschrikkelijke daden die zijn voormalige echtgenote pleegde bij hun dochter. Hij eist dan ook een schadevergoeding van 20.000 euro. De openbare aanklager vroeg vrijdag de internering van de vrouw in de Hasseltse correctionele rechtbank. Op 28 april zal de rechtbank uitspraak doen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren