Tagtik

57 moslimextremisten kunnen gevangenis verlaten

België loopt dit jaar extra gevaar om het slachtoffer te worden van een aanslag. Liefste 57 moslimextremisten kunnen dit jaar vrijkomen uit de gevangenis. Dat meldt HLN.

Van de 57 extremisten mogen er negen sowieso vertrekken, de 48 anderen kunnen vervroegd vrijkomen. Onder de 58 personen zitten enkele bekenden zoals Shariah4Belgium-leider Fouad Belkacem en Lors Doukaev. Ook de logistieke steun en toeverlaat van topterrorist Abdelhamid Abaaoud, Omar Damache, kan vervroegd vrijkomen. 

Toch is het lang niet zeker dat alle 57 moslimextremisten dit jaar zullen vrijkomen. De strafuitvoeringsrechtbank zal de vraag naar een voorwaardelijke invrijheidstelling niet meteen goedkeuren. Koen Geens maakt al lang werk van een inperking van de vervroegde vrijlating voor terroristen, maar veel van deze extremisten zitten eigenlijk voor heel andere feiten in de cel. Ze maken dus geen enkele kans om op de lijst van Geens terecht te komen. Het gaan dan vooral over gangsters, verkrachters en moordenaars die pas in de gevangenis zijn geradicaliseerd. (SKWADRA by Tagtik/Image:Belga)

Ook dit kan u interesseren