Tagtik

"60.000 jobs in gevaar rond de luchthaven"

De strenge geluidsnormen boven Brussel brengen 60.000 jobs gevaar die rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn met de nationale luchthaven. Om dat gevaar aan te kaarten start de luchthavengemeenschap, zo'n 20.000 man sterk, een onlinepetitie met als slogan: "Let us keep our airportjobs."

"20.000 mensen verdienen dagelijks hun brood dankzij hun job op Brussels Airport. Voor iedere job op de luchthaven worden er trouwens nog eens twee bij gecreëerd op andere plaatsen. Dat maakt samen 60.000 jobs", zo staat te lezen op de website van de actie.

Om dit bevattelijker te maken vergelijken de initiatiefnemers dit met andere sociale drama's uit het recente verleden van de Belgische economie: 60.000 jobs, dat betekent 10 keer Ford Genk of 4 keer Sabena.

Alle vakbonden, werkgevers en vakorganisaties die actief zijn op de luchthaven, scharen zich achter dit initiatief dat ernaar streeft om de huidige geluidsnormen te handhaven. "Enkele vliegtuigmaatschappijen hebben ons land al de rug toegekeerd en vliegen voortaan vanuit Amsterdam of Frankfurt. Dat kunnen we niet laten gebeuren!", zo klinkt het strijdvaardig. (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren