Tagtik

8 Belgische wetenschappers naar Antarctica voor 1 nacht: 300.000 euro!

Volgende week stuurt de minister van Buitenlandse Zaken, de minister van Milieu en de staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid een afvaardiging naar de Prinses Elisabethbasis op Antarctica. Reden van het bezoek: een inspectie. Kostprijs van het bezoek: 230.000 euro plus variabele kosten volgens de minister, 300.000 euro volgens de International Polar Foundation IPF, dat benadrukt dat voor dit bedrag 10 wetenschappers een heel seizoen in het station zouden kunnen verblijven.

Het is Elke Sleurs, staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, die de inspectie via een brief aan de IPF aankondigt. De afvaardiging zal bestaan uit 8 personen, 7 Belgen en 1 Nederlander, die deel uitmaken van Belspo, de Programmatorische federale Overheidsdienst Wetenschapsbeleid.

De missie kost niet alleen een fortuin: ze is ook zodanig kort dat van een grondige inspectie weinig sprake kan zijn. Volgens de gegevens van het Antartic Logistics Centre International dat voor vluchten naar Antarctica zorgt, zal de afvaardiging op 22 februari, omstreeks 13 uur aankomen. Nauwelijks 19 uur later, in de ochtend van 23 februari is de terugvlucht voorzien. (Fausto by Tagtik/Bron: L'Echo/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren