Tagtik

95.000 euro voor een stripboek?

Bij het online veilinghuis Catawiki wordt momenteel een uniek stripalbum van Kuifje aangeboden. "Het gaat om een album uit 1943 dat bekend staat als de 'alternatieve editie' van het Kuifje-verhaal 'L’lle Noire', de Zwarte Rotsen", beschrijft de verkoper.

Wereldwijd zouden er maar drie exemplaren van deze Kuifjestrip meer zijn. Daarom verwacht het veilinghuis dat dit album wel eens voor een heel hoog bedrag, tot 95.000 euro, de deur zou kunnen uitgaan.

"Het album werd in 1943 op vraag van tekenaar Hergé in een privéoplage van slechts tien stuks gedrukt en was bedoeld om naar kranten te sturen die het konden gebruiken voor de publicatie. Het album in de veiling werd echter nooit verstuurd, maar is later door Hergé gebruikt als werkdocument om een moderne versie van het originele album voor te bereiden waardoor het album vol gecorrigeerde plaatsen en handgeschreven opmerkingen staat. Het album is uniek en mag worden beschouwd als een bijzonder stukje stripgeschiedenis", zegt stripexpert Patrick Vranken van Catawiki bij Atv.

(Skwadra by Tagtik/Source: Atv/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren