Tagtik

Aanslag verijdeld: kalasjnikovs en politie-uniformen gevonden in Anderlecht

Op zes verschillende plaatsen in Anderlecht hebben speurders in de nacht van dinsdag op woensdag huiszoekingen verricht in verband met een terreuronderzoek.

In een garagebox werd een groot wapenarsenaal, waaronder kalasjnikovs, aangetroffen. Ook vond de politie uniformen van veiligheidsdiensten. Vier personen werden opgepakt, onder wie de twee geradicaliseerde broers Akim S. (40) en Khalid S. (38). Inmiddels werden woensdagnamiddag twee personen opnieuw vrijgelaten, de geradicaliseerde Belgische broers zijn in verdenking gesteld voor terroristische activiteiten en blijven aangehouden.

"Eén van de huiszoekingen werd uitgevoerd in een garagebox. Daar zijn onder meer kalasjnikovs teruggevonden, evenals een vijftiental laders voor kalasjnikovs, een riot gun, drie handvuurwapens met munitie, politieradio’s, twee kogelwerende vesten, een blauw zwaailicht, een uniform van een veiligheidsagentschap, twee politieuniformen, een uniform van de civiele bescherming en vier ontstekingsmechanismen", vertelt Eric Van der Sypt van het federaal parket.

Volgens deredactie.be is er een link met de Kamikaze Riders, een motorbende met banden met Sharia4Belgium. De huiszoekingen van dinsdagnacht zouden losstaan van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, Zaventem en Maalbeek en ook van het onderzoek naar de mislukte aanslag in het Centraal Station van Brussel.

Ook in Frankrijk werden huiszoekingen verricht in kader van dit onderzoek. Daarbij werd een 42-jarige man opgepakt in Rijsel.

De nieuwsdienst van MNM meldt dat de opgepakte mannen wel degelijk een aanslag wouden plegen, maar dat ze nog geen concrete locatie of doelwit hadden afgesproken. Dat nieuws werd bevestigd door De Redactie. Door het alert ingrijpen van de speurders werd dus zeker een mogelijke aanslag in een vroegtijdig stadium vermeden.

(Fausto and Skwadra by Tagtik/Bron: deredactie.be, De Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren